däck till släpvagn

Så väljer du rätt släpvagnsdäck

Att välja rätt däck för din släpvagn är avgörande för både säkerhet och prestanda. Oavsett om du behöver c-däck för släpvagnar med högre totalvikt eller däck för lägre lastkapacitet, så har vi ett brett utbud som passar dina behov.

Viktigt att tänka på innan köp

När du köper däck till en släpvagn är det viktigt att de klarar den maximala totalvikten för den lastade vagnen. C-däck rekommenderas för tyngre släpvagnar och även för andra fordon som husbilar och lätta lastbilar. Kontrollera släpvagnens vikt och total lastförmåga för att säkerställa att du köper ett par däck som klarar trycket.

Vanliga frågor och tips

 • När ska man byta däck på släpet?
  Däck på en släpvagn bör bytas vart sjätte år, även om de ser bra ut. Gummi åldras med tiden och kan bli osäkert, trots att mönsterdjupet fortfarande är bra. Säkerställ också att mönsterdjupet inte understiger reglerna. Beroende på tyngd kan reglerna för mönsterdjup vara olika, säkerställ vad som gäller för din släpvagn.
 • Kontrollera däckets ålder
  För att ta reda på hur gamla dina däck är, leta efter den fyrsiffriga tillverkningskoden på däckets sidovägg. De två första siffrorna visar produktionsveckan och de sista två visar årtalet. Är dom gamla och gummit har börjat torka kan det vara klokt att byta.

Praktiska råd om däck till släpvagnar

 • Kontrollera däckens skick
  Fyll däcken med luft och inspektera noggrant för sprickor, skärsår och mörka partier. Byt däck om du märker tecken på åldrande eller skador.
 • Säkerhet och Underhåll
  Att byta däck i tid kan förhindra olyckor och skador på både last och släp. Kontrollera regelbundet däckens skick för att säkerställa säkra transporter.

Beställ däck till släpvagnen av VALERYD

Vår e-handelslösning är byggt för att göra det så enkelt som möjligt att köpa nya släpvagnsdäck. När du hittat rätt modell som passar din släpvagn klickar du dig in på produkten och välj “Hämta i butik”, då kan du enkelt se var däcken finns närmast dig. Ring butiken och kontrollera lagersaldo och be dom lägga undan ett par. Åk sedan och hämta dom direkt och slipp steget med att invänta leverans. Enklare kan det inte bli.