Varför välja LED?

LED-belysning har blivit allt populärare de senaste åren. Valeryd har ett stort utbud av inom det senaste inom LED-tekniken. Här kan du läsa lite om varför vi rekommenderar LED-belysning till släpvagnar.

Fördelar med LED

Glödtråden är ju glödlampans svaga länk, och eftersom LED-tekniken saknar glödtråd så drar LED-belysning både mindre ström och håller betydligt längre. LED-belysning görs också oftast helgjutna, dvs att man fyller hela belysningen med plastmassa, och detta gör att LED-belysning blir helt vattentäta.

Många upplever att LED ger tydligare ljus.

LED och bilar med CANBUS-system

Vissa modernare bilar kan ha problem med LED-belysning. Bilar med CANBUS-system kan ha svårt att registrera en släpvagn med LED-belysning, utan tror att det glödlamporna har gått sönder eller att det inte sitter några lampor. Orsaken är att LED-lampor drar mycket mindre ström och tänds vid lägre spänningar än vad vanliga glödlampor gör, och denna svaga ström uppfattar bilen som att det inte sitter något där, och då skickar inte bilen några signaler alls till släpvagnen.

Valeryd har en produkt som löser detta problem. Adaptern simulerar att det sitter glödlampor på släpet, och då får bilen att tro detta, och släpper då på ström.